MARQ – Museo Arqueologico Provincal De Alicante

Wanneer je met de meest uitgebreide, breedst gesorteerde en fraaist gepresenteerde archeologische vondsten van en aan de Costa Blanca wil worden geconfronteerd en daarbij wil genieten van een heel bijzonder museum, dan moet je zeker het MARQ bezoeken. Dat vonden we al eerder en we probeerden je ook in andere beschrijvingen al eerder richting MARQ te krijgen (zie o.a. de Hermitage even op bezoek in Alicante).

Het MARQ verdient dus, vinden wij, wat extra belichting, een kleine fanfare of een stevige loftrompet. Hierbij dus.

Het MARQ, Museo Arqueológico de Alicante, niet stoffig, niet saai maar springlevend. Het Marq is een modern museum. Dat het beeld van een stoffig, romantisch museum versierd met spinragen wil doen vergeten, wat zij deed door de bezoekers, volgens een strak concept van heldere classificering, een logische, heldere indeling en heel functioneel gebruikmakend van eigentijdse presentatietechnieken, door het museum te loodsen.

Een spannende reis o.a. via digitale verhalen en door fraaie gevarieerde landschappen en monumenten uit de rijke Costa Blanca (pre)historie, met een helder verhaal over de groei en bloei (en af en toe het geknoei) van de eerste bewoners. Met veel duidelijke en creatieve voorbeelden uit de Iberische, Romeinse, en Middeleeuwse Cultuur laten de `storytellers´ ons op een boeiende manier in het hedendaagse landschap en haar bewoners belanden. Voor nieuwsgierige en andere onderzoekers.

Veel gedetailleerde digitale informatie en prachtig gemaakte websites, zoals de online winkel, ondersteunen de verhalen en zorgen er voor dat het MARQ uit didactisch oogpunt ook een succesnummer is, zonder dat het daardoor saai of langdradig wordt. Integendeel, door het volgen van workshops en het spelen van games komt iedereen aan zijn trekken.

Behalve de hierboven beschreven vaste collectie heeft het MARQ ook boeiende gasttentoonstellingen, waaronder de al eerder genoemde (H)Ermitage tot 16 oktober 2011.

Aanvullende informatie

  • Openingstijden: ma. gesloten, di. t/m za. van 10.00-19.00 uur, zo. van 10.00-14.00 uur.
  • Locatie in de rubriek Snel Gevonden.
  • Facebook
  • Website

MARQ – Museo Arqueologico Provincial de Alicante

965 149 000

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *