Musea aan de Costa Blanca

 • Museo Nacional de Ceramica y Artes Suntuarias
  Museo Nacional de Ceramica y Artes Suntuarias
  De Costa Blanca en zeker Valencia staat bekend om haar prachtige keramiek. Heel veel hierover en prachtige voorbeelden daarvan zijn te vinden in het Nationaal Keramiekmuseum, gehuisvest in het paleis El Palacio de Dos Aguas uit de 15e eeuw.
 • Gandia, lang een intens broeinest van de Borgia dynastie
  Gandia, lang een intens broeinest van de Borgia dynastie
  In het monumentale en interessante verleden van Gandia speelt de Spaanse Borgia dynastie (een Italiaanse familie van Spaanse afkomst) ongetwijfeld een hoofdrol. Ervaar het tijdens een wandeling langs veel architectonische schoonheid.
 • Het Archeologisch Paleontologisch Museum van Rojales
  Het Archeologisch Paleontologisch Museum van Rojales
  Het Archeologisch Paleontologisch Museum van Rojales is niet zo groot, maar wel heel bijzonder, vond ook de geologe, die een van de partners is van deze site, zie over ons, toen wij op onze Costa Blanca rondreis, op zoek naar voor jou interessante zaken, Rojales aandeden.
 • Een boeiende wandeling door Alicante
  Een boeiende wandeling door Alicante
  Heel goed te combineren met de feesten rondom de Moren en de Christenen of op de middag voor de Hogueras feesten (eind juni) of misschien wel op weg naar een mooi concert in het Teatre Principal. Ik zou dan wel een ander paar makkelijke wandelschoenen meenemen, want 2 à 2,5 uur heb je wel nodig.
 • Het `chocolade´ ei van Columbus
  Het `chocolade´ ei van Columbus
  De cacao is oorspronkelijk afkomstig uit het noordelijk deel van Zuid-Amerika en vooral de Azteken hadden een grote voorliefde voor cacao. Het is zelfs een periode een betaalmiddel geweest. Zo kon je voor 10 cacaobonen een konijn kopen en voor 100 boontjes, kreeg je een `verse slaaf´.
 • Dagje Gandia
  Dagje Gandia
  Eerder hebben wij Gandia een verborgen schatje genoemd. Nu we wat meer tijd aan haar konden besteden, wijzigen wij dat in SCHAT, met hoofdletters dus. Een interessante STAD, een STAD met een zeer bijzondere geschiedenis zeker voor hen die van drama en intriges houden.
 • Dinosaurussen aan de Costa Blanca
  Dinosaurussen aan de Costa Blanca
  Tot 29 mei (2011) kun je wandelend over de 350 meter lange en 60 meter brede boulevard van de fascinerende Stad van de Kunst en Wetenschappen (Ciudad de las Artes y Ciencias) in Valencia, een deel van de grootste expositie van robotdinosaurussen van Europa bekijken.

Musea voor jou

De rug is wat rood, het blauw verscholen achter een wolkendek, het strand veel te vol, eindelijk een ideaal moment om dat museum te bekijken wat al zou lang op jouw lijstje staat of om te ontdekken hoe de familie Borges in de zestiende eeuw leefde. Ongetwijfeld vind je wat je zoekt in onze selectie van leuke en interessante musea aan de Costa Blanca; Valencia, bijvoorbeeld, heeft er ruim 40! Wij doen een greep.

Contestania

Een groot deel van het grondgebied van Alicante heette in de zgn. Bronstijd (3.000 tot 800 jaar voor Chr.) Contestania en de bewoners daarvan werden Contestanen of Contestanos genoemd. Veel archeologische opgravingen zijn musea geworden.

Overzicht musea

Staat het museum van jouw keus hier (nog) niet bij, kijk dan ook even op ons OVERZICHT VAN MUSEA voor meer informatie.

Waar vind je de Musea aan de Costa Blanca

Wandeling Alicante - Haven van Alicante met de Benacantil op de achtergrond

Een boeiende wandeling door Alicante

Heel goed te combineren met de feesten rondom de Moren en de Christenen of op de middag voor de Hogueras feesten (eind juni) of misschien wel op weg naar een mooi concert in het Teatre Principal. Ik zou dan wel een ander paar makkelijke wandelschoenen meenemen, want 2 à 2,5 uur heb je wel nodig.

Cacao aan de Costa Blanca, Valor Villajoyosa

Het `chocolade´ ei van Columbus

De cacao is oorspronkelijk afkomstig uit het noordelijk deel van Zuid-Amerika en vooral de Azteken hadden een grote voorliefde voor cacao. Het is zelfs een periode een betaalmiddel geweest. Zo kon je voor 10 cacaobonen een konijn kopen en voor 100 boontjes, kreeg je een `verse slaaf´.

El Museo de Bellas Artes

Het Museum voor Schone Kunsten “San Pio V” in Valencia is een groot, rijk en waardevol museum. In het museum vind je geen moderne kunstwerken; bijna al het tentoongestelde werk komt uit de 13e tot 19e eeuw. Dit museum is ooit begonnen als opleidingsinstituut voor priesters, herbergt nu een schitterende collectie schilderijen en is bekend om haar Gotische tableaus.

Contestania, een stukje geschiedenis

Een groot deel van het grondgebied van Alicante heette in de zgn. Bronstijd (3.000 tot 800 jaar voor Chr.) Constestania en de bewoners daarvan werden Contestanen of Contestanos genoemd. Grof geschetst is dit het gebied vanaf in het noorden de rivier de Jucá tot de plaats Murcia in het zuiden. Toen ook al met één van de rijkste en meest gevarieerde cultuur.

Ciudad de las artes y las ciencias de Valencia

Ciudat de las Artes y Ciencias

De Spaanse architecten Santiago Calatrava, Felix Candela en Javier Yaya Tur hebben hun droom kunnen realiseren op de droge rivierbedding van de Turia. In dit fraaie interactieve park voor de bewoners van Valencia kwam hun droom tot een prachtige werkelijkheid. Zij hebben daarmee Valencia als moderne, kunstzinnige, zelfs swingende stad op de wereldkaart gezet.

Turrón, een Costa Blanca lekkernij

Turrón, een lekkernij al sinds de 15e eeuw

Turrón of noga is van oorsprong een zoete lekkernij uit de provincie Alicante. Turrón is in zijn huidige hoedanigheid al bekend vanaf de 15e eeuw en werd geïntroduceerd door, jawel daar zijn ze weer, de Moren. Maar ook de Joden zouden een vinger in de pap hebben gehad.

Toren Santa Maria la Mayor, Oliva

Het Moorse en Middeleeuwse kwartier van Oliva en dan … surfen

Onze tocht door Oliva begint voor het touchscreen van het toeristenbureau naast de overdekte markt. De heldere info op het elektronische gevelschermpje, in de wand van het toeristenbureau, daagt ons uit om eerst een wandeling te maken door de Raval, de voormalige woonwijk van de Moren.

MARQ, archeologisch museum, Alicante

MARQ – Museo Arqueologico Provincal De Alicante

Wanneer je met de meest uitgebreide, breedst gesorteerde en fraaist gepresenteerde archeologische vondsten van en aan de Costa Blanca wil worden geconfronteerd en daarbij wil genieten van een heel bijzonder museum, dan moet je zeker het MARQ bezoeken. Dat vonden we al eerder en we probeerden je ook in andere beschrijvingen al eerder richting MARQ te krijgen.

wandelroute van oud Calpe naar de Baños de la Reina

Wandelroute Baños de la Reina

De wandelroute van oud Calpe naar de Baños de la Reina start bij de Tourist Info in het centrum en eindigt dicht bij de Tourist Info Peñon. Deze route, die vanaf het historische centrum van Calpe naar de stranden vlak bij de Peñón de Ifach leidt, is linear. De wandeling kan makkelijk in ongeveer anderhalf á twee uur worden volbracht.