Musea aan de Costa Blanca

 • Alcoy, “Stad van de bruggen” tussen de bergen van Alicante
  Alcoy, “Stad van de bruggen” tussen de bergen van Alicante
  Een echte stad, mooie architectuur, waarin vooral het Modernisme te herkennen is. Apart door de vele bruggen, steile straatjes en mooie pleinen, waarvan Plaza d'España een belangrijke is bij het groots herdenken van de Reconquista met de Moren en Christenen feesten eind april.
 • El Almudin
  El Almudin
  El Almudin (15e en 16e Eeuw) was het belangrijkste gebouw voor de opslag, distributie en verkoop van graan in de stad Valencia. Deze voormalige graanschuur is gebouwd bovenop een oud Moslim Paleis en is tegenwoordig in gebruik als zeer gewilde expositieruimte voor belangrijke, tijdelijke tentoonstellingen.
 • Museo del Gremio Artistas Falleros
  Museo del Gremio Artistas Falleros
  Een klein maar zeer bijzonder museum direct gekoppeld aan een zeer bijzonder festival: Fallas de San Jose. Alles draait om de gigantisch grote, prachtig gedetailleerde satirisch karikaturen gemaakt door ca. 170 kunstenaars met hulp van leerlingen van kunstacademies ed.
 • Turrón, een lekkernij al sinds de 15e eeuw
  Turrón, een lekkernij al sinds de 15e eeuw
  Turrón of noga is van oorsprong een zoete lekkernij uit de provincie Alicante. Turrón is in zijn huidige hoedanigheid al bekend vanaf de 15e eeuw en werd geïntroduceerd door, jawel daar zijn ze weer, de Moren. Maar ook de Joden zouden een vinger in de pap hebben gehad.
 • Archeologische opgravingen in Calpe
  Archeologische opgravingen in Calpe
  Sinds eind juni 2010 wordt er weer gewerkt aan de archeologische opgravingen in Calpe. De opgravingen zijn ooit gestart in 2005 onder leiding van het Archeologisch Museum in Alicante en in opdracht van het governement van Alicante.
 • Guadalest
  Guadalest
  Officieel Castell de Guadalest, in 715 na Chr. kreeg ze haar naam van de Moren, ligt aan de noordkant van de Sierra d´Aitana en aan haar kalkstenen bergvoeten ligt de, in de vijftiger jaren van 1900 gebouwde Dam en het felle groenblauwe stuwmeer, wat de dorpen en steden in de wijde omgeving van schoon water voorziet.
 • Spanjaarden en Stieren
  Spanjaarden en Stieren
  Spanjaarden en Stieren is een gevoelige zaak. Maar ook gebaseerd op eeuwenoude tradities en wij weten inmiddels dat men hier die graag en vol respect in ere houdt. In veel van de Costa Blanca dorpen en steden tref je tijdens de Zomerfeesten het zgn. Stiertjes los aan, een meestal onschuldige variant van het beruchte stierengevecht.

Musea voor jou

De rug is wat rood, het blauw verscholen achter een wolkendek, het strand veel te vol, eindelijk een ideaal moment om dat museum te bekijken wat al zou lang op jouw lijstje staat of om te ontdekken hoe de familie Borges in de zestiende eeuw leefde. Ongetwijfeld vind je wat je zoekt in onze selectie van leuke en interessante musea aan de Costa Blanca; Valencia, bijvoorbeeld, heeft er ruim 40! Wij doen een greep.

Contestania

Een groot deel van het grondgebied van Alicante heette in de zgn. Bronstijd (3.000 tot 800 jaar voor Chr.) Contestania en de bewoners daarvan werden Contestanen of Contestanos genoemd. Veel archeologische opgravingen zijn musea geworden.

Overzicht musea

Staat het museum van jouw keus hier (nog) niet bij, kijk dan ook even op ons OVERZICHT VAN MUSEA voor meer informatie.

Waar vind je de Musea aan de Costa Blanca