Orihuela


Orihuela voor jou

Een artistieke, culturele, religieuze, culinaire, sportieve, voormalige Bisschop- en heerlijke wandelstad op 20 km van de Middellandse Zee met een 16 km lange geweldige en met blauwe vlag gekroonde kuststrook (blauw staat hier voor top schoon en goed onderhouden).

Orihuela is een geweldige plek, vinden wij. Bij Goed & Lekker leven aan de Costa Blanca hoort gevarieerdheid. Een grote verscheidenheid van bijzondere ervaringen, enerzijds de smaak van goede koffie op een sfeervol terras op een prachtig en heel karakteristiek pleintje met plezierige en goedgeluimde mensen om je heen, of het afslaan op één van de 5 golfcourses, die ze daar op loopafstand van elkaar hebben en anderzijds de stilte, die bij het genieten hoort van bijvoorbeeld “De verzoeking van Thomás van Aquino”, een prachtig schilderij van Velásquez, wat hangt in één van de vele Laat Gotische, Renaissance of Barokke kerken, of het openslaan van een gedicht in het oude woonhuis (nu museumpje) van Miquel Hernandez, de beroemde Spaanse dichter.

En nog veel meer van die heerlijke tegenstellingen, die je van de ene plezierige in de andere intens genietende verrassing laten duikelen. Orihuela heeft het en zij heeft daarbij nog de internationaal bekroonde en zeer veel bezoekers trekkende intensief beleefde Goede Week voor Pasen (Semana Santa) en de woeste, wilde, vrolijke maar ook door haar kostuums prachtige Moros y Cristianos.

Wat is er te doen in Orihuela?