Overwinteren in Spanje

Overwinteren in Spanje, dat kunnen wij ons heel goed voorstellen en dat zien wij dan in steeds grotere mate gebeuren. Het is hier dan ook heel goed toeven en wij hebben er inmiddels een beetje verstand van en een objectieve kijk op. Doordat wij hier niet alleen overWinteren maar ook overLenteren, overZomeren en overHerfsten.

Kortom, we zijn hier komen wonen. En steeds weer blijven we ook tegen elkaar zeggen, het is heel Goed & Lekker leven hier aan de Costa Blanca. Daar blijven we ook echt kritisch over. Positief kritisch weliswaar, maar zeker objectief.

Het weer

Natuurlijk heb je hier ook de stevige regenperiodes, bijv. de zgn. Gota Fria. Meestal om de twee jaar in oktober. Gota Fria, letterlijk “De koude bel”. Als die koude bel (koude Atlantische wind uit het westen) en de warme en vochtige Middellandse zeelucht (uit het oosten) op elkaar botsen, komt er heel wat water en gerommel vrij (zie ook Klimaat Costa Blanca door het jaar heen). Anders gezegd, dan kan het een paar dagen enorm plenzen en zorgt het een korte periode voor flink wat overlast, omdat ook de afvoer op de zonnige droge zomer is ingesteld. Die dan ook aan de Costa Blanca voor 90% heerst.

Maar dat je erover denkt om hier de winter door te brengen, lijkt ons dat op zich al een wijze denkrichting. Er is hier zoveel goeds. In temperatuur, bekijk onze weerrubiek maar eens met elke dag een verwachting, een verklaring en een prognose.

Uitgaan

Of mooie, goede en interessante voorstellingen, of musea, zie onze rubriek Cultuur en Evenementen en let op de feesten in de Winter en de Lente. Zoals Kerstavond, Driekoningen, de geweldig creatieve en lentefeesten als de Fallas in Valencia, de pseudo gevechten tussen de Moren en de Cristianos en de optochten en processies in de week voor Pasen.

Vorkje prikken

Proef het lekkere, en meestal kraakverse eten in de restaurants, die wij beschreven en beoordeelden in de rubriek Lekker Eten en let daarbij ook op de geweldige prijs/kwaliteit verhouding. Pik dan ook onze beschrijvingen van wijnen onder de drie euro (per fles) even mee.

Zonder sores aan de wandel

Of wandel of fiets een van de routes, die wij beschreven of ga op dansles onder de tab Gezond Bewegen. En wordt daarbij een enkel verzwikt, of een blaar opgelopen. Geen punt, de zorg is hier vaak sneller, goedkoper en zeker zo goed als thuis. Als die tenminste goed is, want dat is hier zeker zo, en veel Nederlandse en Belgische verzekeringsmaatschappijen vergoeden dat ook. Zie daarvoor onze rubriek “Help, waar zit de dokter”, waarin je niet alleen allerlei Nederlands sprekende artsen en specialisten, maar ook een dierenarts kunt vinden.

Waarom we dat doen?
Omdat wij enthousiast zijn over deze super plek en dat graag met anderen, zoals met jou, willen delen. En dat doen we met de toevoeging ná onze naam CostaBlancavoorjou.com met: Kost niks en is toch heel waardevol!

Geniet ervan en misschien tot ziens, waar dan ook aan de Costa Blanca!

2 reacties op “Overwinteren in Spanje”

  1. Wat zijn goede plaatsen om te overwinteren in Spanje (Januari-Maart) voor iemand die grotendeels afhankelijk is van rolstoel of scootmobiel? Liefst niet te drukke, grote plaatsen maar eerder dorpjes waar wel iets van activiteit is.

    alvast bedankt,
    P.P.

  2. Fijn om te horen want ik overweeg om definitief Belgie te veelaten en ergens kort bij de kust van Costa Blanca te gaan wonen maar moet nu eerst uitzoeken waar het beste microklimaat is en de minste stapelwolken.
    Door deze artikels te lezen begrijp ik dat het belangrijk is om binnen 1 km van de kustlijn te verblijven.
    Nu op zoek waar dit te combineren is met een tuin van bomen en bloemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *