(Langer) Parkeren bij de vliegvelden van Alicante en Valencia

Voor halers en brengers hebben beide vliegvelden een prima parkeermogelijkheid. Alicante Airport Parking is nauwelijks een jaar oud (april 2011) en 5 verdiepingen hoog. Valencia´s Airport Parking wordt voortdurend gemoderniseerd, wat betekent dat daar altijd wel gemetseld, geschilderd en getimmerd wordt. Zonder dat je er echt last van hebt, trouwens.

Beide hebben hun in- en uitgang vlak voor het incheckcentrum en de landingsbaan en kun je voor weinig geld (1.20 euro per uur, 0,50 eurocent 1ste half uur) goed parkeren. Het is een beetje opletten met uitrijden, zoals in elke Spaanse Parking zijn de in- en uitrijbanen nauw en de wegbewijzering bij het uitrijden belabberd, maar voor de rest valt er weinig te mopperen als je rustig de garage verlaat.

Lang parkeren

Voor het wat langer parkeren, 1 dag, 1 week, 1 of meer maanden en zelfs een jaar lang, waarin je 15 keer naar je eigen auto wordt gehaald en gebracht, die dichtbij of iets verder weg (maar altijd hemelsbreed) dichtbij wordt gestald, is de concurrentie groot en verdient het aanbeveling even vooraf te googlen, te mailen of te bellen.

Per seizoen willen de prijzen hierbij nogal eens flink te verschillen. Wij zochten en vonden een aantal goede en betrouwbare parkings, die rond de 10 euro per dag rekenen, waar je ca. 30 euro per week kwijt bent, of ca. 70 euro per maand en ca. 300 euro per jaar. Maar we kwamen er ook tegen, die nu met 250 euro per jaar stunten, zonder daarbij aan de standaard service te knabbelen.
Standaard service is dat je de auto naar de Parking brengt en zonder lang te hoeven wachten naar het vliegveld wordt getransporteerd en bij terugkomst (vooraf gemeld uiteraard) word je van het vliegveld naar je auto gebracht. Wassen, repareren, olie verversen, het kan allemaal tegen redelijke extra prijzen. Een enkeling heeft het gratis wassen als extraatje in de aanbieding. En die technische oefeningen, tegen prijzen die de toets met Nederland geweldig kunnen doorstaan.
Ter vergelijk keken we ook even naar de lang parkeerkosten op Schiphol waar men tussen de 88 en 98 euro per week rekent. Daar kun je hier dus 3 auto’s een week voor laten staan.

Op de site(s) van AENA Aeropuertos, de overkoepelende organisatie van 47 vliegvelden en 2 heliports in Spanje, staan op de subsites van de vliegvelden de tarieven voor (lang)parkeren:

Openbaar vervoer

Natuurlijk kun je ook altijd met openbaar vervoer naar en van de vliegvelden naar het centrum van Alicante en Valencia, maar erg gemakkelijk is dit niet. Vooral El Altet (Alicante) is ingewikkeld te bereiken. Er is geen trein of nog geen metro, die er in Valencia wel is en je vanuit het hart van de stad razendsnel naar het 16 km buiten Valencia gelegen vliegveld brengt.

Taxi’s

En natuurlijk zijn er in beide steden een uitgebreid net van taxi´s en die zijn goedkoper dan in Amsterdam of Brussel, maar toch betaal je, zeker als je vakantieadres of je residentiestad, wat verder weg in de campo staat een stevige prijs, vinden wij. Vooral ook vanwege de bereikbaarheid van de noodzakelijke zaken, die het leven aan de Costa Blanca Goed & Lekker kunnen maken is een automobiel aanbevelenswaardig en een plek nabij de aankomst- of vertrekhal handig en …. mogelijk.

4 reacties op “(Langer) Parkeren bij de vliegvelden van Alicante en Valencia”

  1. Ik zoek een betrouwbare partij waar we onze auto een jaar kunnen parkeren op Valencia AirPort (regelmatig ophalen natuurlijk) met service brengen en halen naar de terminal, wassen, service voor de auto.
    Kunt u mij wat namen geven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *