Weekblad Hallo 25 Februari 2011

Lekker leven aan de Costa Blanca is:

Volgens Pauline van der Sluijs, een van de initiatiefnemers van de website costablancavoorjou.com die op 1 maart a.s. de lucht ingaat, is dat een mooi evenwicht tussen actief en passief genieten van al het goede wat de Costa Blanca te bieden heeft en dat dit te vinden is op een makkelijk bereikbare en voor iedereen eenvoudig toegankelijke informatiebron.
Pauline van der Sluijs
“ Alweer een website over het goede leven aan de Costa Blanca?”  Waarom? Is er al niet genoeg informatie via allerlei kranten en websites?

Pauline: “ Je hebt gelijk, er is al heel veel maar o zo versnipperd en daardoor moeilijk te vinden en zelden zit daar een logische ordening in. Je bent dagen bezig wil je echt weten wat er allemaal kan en mogelijk is en waar je dat kunt vinden. En dat vinden wij niet bij lekker leven horen. Wij hebben geprobeerd daarin op een makkelijke en voor iedereen bereikbare  manier een logische structuur te brengen. En we zullen daarin zoveel mogelijk objectief zijn. Bij lekker leven hoort dat je ‘s morgens uit het raam kijkt en tegen jezelf en de anderen om je heen zegt: “Wat zullen we vandaag  voor leuks, interessants of plezierigs doen? Welk strand, welke activiteit, welke  processie of welke beeldentuin en/of evenementenpark gaan we bezoeken en daarbij onmiddellijk ook vindt wat kost dat en is  dat wel open vandaag? Gaan we kite-surfen of een mooie wandeling maken, die een andere is dan die we vorige week deden. We vertellen daarbij iets over de achtergronden van dat evenement of het dorpsfeest en over de plek waar dit plaats vindt en nogmaals we zijn daarin zo objectief mogelijk. En natuurlijk komt daar ook het zoveelste ritje naar Guadalest in voor maar daarnaast heel, heel veel meer, zoals bijvoorbeeld een lekker restaurant, wat je nog niet kent, op de weg daarheen.”

Wat bedoel je met objectief? En hoever gaan jullie daarin?

Pauline: “ Het blijft natuurlijk onze mening, ons smaakgevoel, onze life-style als je wilt, maar we hebben inmiddels wel het idee dat die veel mensen zal aanspreken. We zullen eerst nog een tijdje proefdraaien, het geheel verfijnen en/of verantwoord fine-tunen, om in marketingtermen te spreken. En we zijn daarin positief kritisch. Dat wil zeggen dat we aspecten die niet goed zijn, niet kloppen, te duur zijn in verhouding met de waarde daarvan, zullen melden. We breken  niets af maar evenementen, restaurants ed. die slecht zijn kom je niet tegen op costablancavoorjou.com. En natuurlijk geldt dat ook voor adverteerders die met ons willen meeliften. We zullen ook daarin ons kritisch opstellen en de bezoeker van onze site zal altijd weten of het objectieve redactionele informatie is of dat het door een adverteerder is aangeboden, door een toevoeging aan de top van het artikel of de boodschap”.

Hoe denk je dat de concurrentie hierop gaat reageren?

“Ik hoop scherp, kritisch en ook objectief. Dat is in het belang van al de (tijdelijke) bewoners hier en dus ook in het belang van de Hallo lezers. En het houdt ons ook op de punt van de stoel. Want ons doel is niet alleen om de beste te worden maar ook te blijven. Dat is natuurlijk een geweldig eigenwijze ambitie maar met de zeer gespecialiseerde  collega’s in ons team en de drive die daaruit is ontstaan maken wij een goede kans en ik nodig hiermee iedereen uit omdat met ons mee te maken”

Wanneer  is het voor jullie geslaagd?

“ Natuurlijk is ons eerste doel dat we dagelijks gevonden worden door zoveel  mogelijk nieuwsgierige en enthousiaste bezoekers en diegenen die reageren op datgene wat wij nu weer voor hen hebben gevonden. Interactiviteit staat bij ons hoog in het vaandel. Dat wil zeggen, dat wij verwachten dat onze bezoekers ook de site mee zullen gaan uitbouwen. Met leuke, lekkere goed betaalbare restaurants, met wandel- of fietstochten die zij maakten. Daarnaast  hopen en verwachten wij dat diegenen die hun commerciële informatie bij ons willen plaatsen daadwerkelijk zullen merken dat  die boodschap hen betere en andere bezoekersaantallen zullen brengen. Als wij voor 1 maart 2012, de meest volledige, kwalitatief beste en ook nog leukste website zijn voor de Nederlandse bezoekers en bewoners van de  Costa Blanca gaan we  kijken of uitbouwen naar een Engelse en wellicht Spaanse versie of een versie over en voor de andere Costa’s  een mogelijke uitbreiding  kan/zal zijn. Maar voorlopig gaat al onze aandacht en kennis uit naar de meest volledige informatie over de Costa Blanca en daar hebben we zelf niet alleen veel plezier in  maar ook ervaren wij dat dit ook al een verrijking is van onze eigen kennis”

Poeh, dat is niet niks. Wij wensen costablancavoorjou.com daarbij in ieder geval veel  sterkte en succes.