Pizzeria El Castell

El Castell is een pizzeria op niveau in Altea. Bovenin het oude dorp van Altea heb je twee bekende pleintjes. Het pleintje voor de oude kerk met de fraaie, met Valenciaanse tegels beklede toren, goede restaurants, aangename terrassen, zomers geheel gevuld met kunstnijverheid standjes en elkaar verdringende toeristen.

Pizzeria El Castell, AlteaMaar als je dan 50 meter, voor de kerk, de brede trap afdaalt en over de gladde, karakteristieke keitjes en langs allerlei mooie, maar zeker niet goedkope restaurants en kleine toeristengaleries loopt, dan recht tegenover het sierradenwinkeltje, waar ik niet voorbij kom, omdat mijn ega daar altijd wel iets nieuws vindt, begint de Plaza Tonico Ferrer. Hier bevindt zich in Casa Antic Pizzeria El Castell met een sfeervol terras en een warm interieur (in vele opzichten).

Prima, nee zelfs uitstekende pizza’s, maar ook tapas y copas tegen prima, nee zelfs uitstekende prijzen. En dat is bijzonder voor dat gedeelte van Altea, want de buren rekenen er flink op los. De pizzabodem is dun en knapperig, de vulling is rijkelijk en weldadig vers, de bediening gastvrij en vriendelijk en de copas niet kinderachtig gevuld. In ieder geval zien ze ons daar vaker!

Beoordeling

Eten

++++

Wijn

+++

Bediening

++++

Ambiance

++++

El Castell

Pizzeria Plaza Tonico Ferrer 14 Altea (oude dorp) Alicante
965 844 865

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *