Een super trendy hoekje: Platja L`Olla

Je rijdt op je akkertje (want meestal is het vol verkeer daar) op de N332 tussen Calpe en Altea en hebt geen idee wat er zich links en rechts aan mooie en interessante en spannende zaken voordoen.

Prachtige en bijzondere tuinen (zie Jardin de Los Sentidos). Muzikale, bijzondere, culturele en poëtische ontmoetingen (zie Ithaca), zeer goede en prima betaalbare restaurants (zie onze aanbevelingen), maar een ander geheimpje hielden wij een tijdje voor ons zelf.

Chiringuito El Cranc

We wilden eerst wel eens zien hoe dit zou uitgroeien. En…… het groeit prachtig. Natuurlijk wisten we allang dat de super chiringuito El Cranc een pracht restaurant was, waar super gekookt wordt en je een geweldig uitzicht hebt op: aan de ene kant het haventje en andere kant de hele baai van Altea. Echt een superplek, mooi en lekker eten, mooie, elegante en meestal vrolijke mensen en elke middag en avond (alleen in de zomermaanden open) vol.

Villa d’Est

Ook wisten we al heel wat langer dat er bij Villa d’Est bijzondere design- en binnenhuisarchitecten rondliepen en je er aparte en artistieke kleertjes kon kopen, maar dat was toen ze een grote en mooie winkel hadden een paar km verderop aan de N332 in Altea, maar of dit allemaal zou blijven en zelfs zou worden uitgebreid met een geweldige loungeplek wilden we toch maar even afwachten.
Nou, dat hoeft niet meer. In Barvilla (Villa d`Est) tref je de harde en sterke kern uit de winkel en die blijft zich op (artistiek) niveau bezig houden met mode, meubels en binnenhuis aanpassingen en het beach-cafe Barvilla is een loungeplek, zoals je droomde dat die er zou zijn.

Villa d'Est -  L'Olla
Villa d'Est heeft heerlijke lounge ruimtes

Die droom kwam uit. Dat top beach-cafe (loungeplek) is er en blijft goed tot bijzonder goed. Met de echte lounge-, door zich bewezen hebbende, DJ´s geprezen muziek, met een verlichting die genoeg is om je glas te vinden en de glimlach van je partner te zien groeien en te zien ook hoe de andere goed uitziende gasten zich happy voelen op dit plezierig relaxte `eiland´ wat vergelijkbaar is met de Baccardi TV commercials, maar dan met op de achtergrond nog betere en minder luidruchtige muziek.

Heladeria Cafetaria Sant

Dan zit daar ook Heladeria Cafetaria Sant. Zoals de naam al zegt met wat minder pretenties, maar wel schoon, degelijk, goed en goedkoper.

Chiringuito del Sigarro

En niet in, maar 30 meter om het hoekje (ga op de lekkere braadlucht af) op het keienstrandje, vindt je Chiringuito del Sigarro. Een prima houten strandtentje, wat inmiddels een tent werd en tegenwoordig overdag ook blauwe ligstoelen verhuurd (waardoor in je gedachten ook Cannes nog even voorbij komt) en men op een alsmaar uitbreidend terras steeds betere wijnen en op een barbecuevuurtje, bereide lekkernijen serveert.

Kortom: Over de heerlijkheden van Platja L`Olla moet je wel aan je vrienden vertellen. Vandaar dus. Geniet ervan.

Hoe te bereiken

Allemaal in en aan de Partida de l`Olla, de Castella de l`Olla en de C/ Olla de Altea. Let op de N332 op Restaurant Jasmine (prima restaurant trouwens), daar tegenover zie je de smalle afslag met de aanduiding Platja L`Olla en een bordje met de tekst Playa acces en daarboven een beeldje met een rolstoel.
Inderdaad, geen sterk begin maar je moet daar wel zijn en zien te parkeren. Wat je trouwens het beste kan doen op één van de parkeerterreintjes aan de N332. Sterkte.

Houd er rekening mee dat een aantal van deze etablissementjes meestal pas voor de zomer wordt opgebouwd.

Beoordeling

Eten

+++++

Wijn

++++

Bediening

+++

Ambiance

+++++

Parkeren

+

El Cranc

Restaurante Chiringuito Op het strand Olla (Altea) Alicante
965 843 439

Beoordeling

Eten

++++

Wijn

+++++

Bediening

++++

Ambiance

+++++

Parkeren

+

Villa d’Este

Beach Bar, Cafe Bij het strand Olla (Altea) Alicante
965 845 115

Beoordeling

Eten

+++

Bediening

++++

Ambiance

+++

Parkeren

+

Sant

Cafetaria Aan het strand Olla (Altea) Alicante
965 841 782

Sigarro

Chiringuito Bij het strand Olla (Altea) Alicante
666 805 675

Vaak elke dag open, soms al van ca. 09.00 uur tot laat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *