Restaurant Casa El Peón de Pinos

Elke week schijnt er een Nederlandse wandelclub het treintje van Alicante naar Benissa te nemen om daar vanaf het stationnetje een wandeling omhoog te beginnen, richting Pinos.

De leden van die club weten dat hen na een pittige, maar op de goed begaanbare flanken van de Bernia, wandeling het restaurant op hen wacht, waar ze de beloning krijgen die niet vergeleken kan worden met welke gouden medaille ook.

De lunch bij Casa El Peón de Pinos. Cocina Mediterenea maar wel rural. Ze proeven nu de geuren van de kruiden, die zij eerder roken, zij eten de vis die die ochtend in Calpe gevangen werd en van de tapas, die de vrouw des huizes elke dag weer vers en met proefbare liefde bereid. En weten dat ze de wijn rijkelijk kunnen laten vloeien, want de herbergier brengt hen tegen 5en met zijn busje zelf terug naar het station. Dat schijnt elke week een feest te zijn en wij kunnen ons dat heel goed voorstellen.

Sterk zijn ze bij El Peón de Pinos, in de paella´s, in de combinatie van gegrilde vlees- en visschotels en in het creëren van de sfeer van het land. Het buitenterras is ruim en rommelig, in het kleine restaurant is het knus en landelijk en ruikt het heerlijk, veroorzaakt door het professionele gescharrel van moeder en dochter (denk ik) in de keuken. (Schoon)vader en zoon, denk ik, zorgen dat het voor je op het met papier bedekte tafeltje komt. Waar je benen languit onder kunnen en wat daar heel gewoon blijkt.

En dat allemaal met een vanzelfsprekende en bij rural horende rust, zonder langzaam te zijn. Prima plek. Ook wij voelen ons daar heel snel thuis. Zowel ’s middags en ’s avonds, maar let na 20.00 uur wel op met de wijn, want je moet die lange kronkelige, donkere, maar met de auto ook goed begaanbare weg nog af naar Benissa. En…..je kunt er ook blijven slapen in 1 van de 4 slaapkamers.

Wijn: huiswijn kan beter, maar een fles mooie Rioja heb je voor 10 euro.

Beoordeling

Eten

+++

Bediening

+++

Ambiance

+++++

Parkeren

+++++

Casa El Peon de Pinos

Restaurante Partida Pinos-9-B Benissa Alicante 03720
629 655 035 609 378 587

Eén reactie op “Restaurant Casa El Peón de Pinos”

  1. Is er een wandelroute beschrijving naar dit restaurant. Wij komen er namelijk al een aantal jaren met de auto en vinden het leuk om er een keer naar toe te wandelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *