Restaurant Pinos

De X-factor van Restaurante Pinos is het terras. Vanaf hier een magnifiek uitzicht op het mooiste wat de Costa Blanca te bieden heeft. Ruige bergen, lieflijke hellingen en groene valleien, op afstand de Middellandse Zee op zijn mooist, waar -op het moment dat wij daar waren- de laatste zonnestralen de indrukwekkende Peñon de Ifach, voor de kust van Calpe, door de zon gestreeld werd.

Na een slingerende rit over een goede bergweg met prachtige vergezichten bereik je het wat drukker bewoonde deel van Pinos en daar vind je o.a. een tof restaurant. Tof vanwege het uitzicht, tof vanwege de plezierig informele sfeer en vrolijke en vriendschappelijke bediening en tof vanwege de lekkere, gezonde en zeer verse gerechten met als specialiteiten de conejo (konijn) en de paella van la madre.

Maar eigenlijk is alles goed van de kaart van dit familierestaurant, waarop de keuze van het hoofdgerecht de prijs van het totale menu bepaald. Een menu van 4 gerechten plus wijn, brood en aioli voor gemiddeld 16 euro p.p.

In het weekend is reserveren aanbevelenswaardig. Tijdens lunchtijd zitten ze dan bijna zeker vol. Maar eind van de middag vind je meestal nog wel een plek op het open en/of ingeglaasde terras.

Zorg wel dat je voor donker de berg afgaat. Dan mis je de zonsondergangen vanuit verschillende invalshoeken niet en kom je ook nog lekker ontspannen, evt. met 1 wijntje op, beneden.

Beoordeling

Eten

++

Wijn

++

Bediening

++++

Parkeren

+++

Pinos

Restaurante Pd. Pinos 30a Pinos Alicante 03720
965 973 019 619 735 618

Maandags gesloten.

Eén reactie op “Restaurant Pinos”

  1. Regelmatig gegeten, aardige mensen, prima maaltijd, geen geld, maar verwacht niet iets verfijnds. De weg omhoog is al genieten en dan kom je in Pinos bij dit restaurant met zo’n heerlijk uitzicht. Wordt alleen overtroffen door het nog wat hoger gelegen (10″ verder omhoog rijden richting sierra de Bernia) restaurant ‘Vista de Berna’. In beide restaurants komen vooral Spanjaarden en is het druk om lunchtijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *