Restaurant Real de Bernia

Je besloot tot een autoritje. Fietstochtje kan ook maar dat is redelijk pittig. Dat autoritje moet in ieder geval voldoen aan links en rechts zicht op een prachtig en verrassend landschap. Elke bocht moet een beetje spannend zijn, in de zin van wat zullen we nu weer zien. En er mogen (dat zou leuk zijn) wat leuke en niet te dure uitspanningen aan liggen. Waar je op een ruim terras een lekker glas wijn kan drinken met zicht op al dat moois en van een, smakelijk, liefst typisch Spaans, maaltje kan genieten.

Dat kan op de bijzondere weg, de CV 749, die je van Benissa, via Pinos naar Jalon brengt, of andersom vanuit, maar die nu begint naast het enige benzinestation van Jalon en na de T-kruising leidt naar Benissa.

Bijzonder mooie, goed bereidbare weg met spectaculaire ver- en dichtbijgezichten van een landschap wat in ieder geval mijn bijrijdster voortdurende oh.. en ah.. uitroepen ontlokte. En na weer een glooiende bocht was daar ineens restaurant Real de Bernia. Wat er 5 maanden geleden nog niet was, want zij adverteren nog steeds met Nuove Restaurante.

Real Bernia (langs de CV749) met uitzicht op de BerniaEen Spaans echtpaar. Hij kookt en vooral braadt, Spaans dus, puur en zonder tierlantijnen. Zij bedient vriendelijk en efficiënt en oma zit met kleindochter te kaarten, als wij tegen zessen, op zondag binnenkomen. En dat is ook prettig. Je hoeft niet onmiddellijk na het ontbijt op zondag weer aan tafel en je hoeft ook Zomergasten op de TV niet te missen, terwijl je maag voldoende tijd krijgt om de stevige en goed smakende maaltijd, voor het slapen gaan, te verwerken.

Want dat was het, smakelijk, lekker Spaans en ruim voldoende. Na een goede aardappelsalade en de bombidas (pittige gehaktballetjes in tomaten/uien saus), een ruim bemeten pure groenten salade, de door ons beiden uit 6 hoofdgerechten gekozen lamskoteletjes, chuleta de cordero, waar je letterlijk en figuurlijk je vingers bij blijft aflikken en het dessert, incl. de wijn voor 30 euro totaal. Allemaal, inclusief het prachtige uitzicht op de schaduwrijke flanken van de Bernia.

Afzakkend richting Benissa, tevreden onze lippen aflikkend en met de alweer begrijpelijke oh…’s en ah… ‘s van mijn begeleidster, had ik een gevoel wat toch redelijk in de buurt van gelukkig genoemd kan worden. Aanbevolen dus die Real de Bernia.

Wandelen in de buurt

Goed te combineren met een wandeling op de Bernia

Beoordeling

Eten

+++

Wijn

+++

Bediening

++++

Ambiance

+++++

Parkeren

+++++

Real de Bernia

Restaurante, especialidad en Carnes a la Brasa y Arroces Ctra. CV 749 Jalon-Bernia, km paal 11 Bernia Alicante 03727
644 036 248

2 reacties op “Restaurant Real de Bernia”

  1. Dit restaurant is al gesloten van in juli 2017, dacht ik, wegens omstandigheden. Ik zie dat het nu over te nemen staat! Misschien toch even nakijken of alles nog klopt voor u dit weer publiceert!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *