Restaurant Riurau

Te bescheiden is dit restaurant in haar presentatie, want als je het niet kent, zul je niet zo maar het weggetje inslaan waar Riurau al heel wat jaren puur, lekker streekvoedsel op tafel zet.

Terwijl het nb. op loopafstand ligt (nog geen 100 meter) van de wel heel bekende zaterdagse Rastro de Jalon (in de volksmond de rommelmarkt van Jalon, waar allesbehalve rommel te koop wordt aangeboden) en de gemeente haar actieve winkelstand verbied om duidelijke verwijsborden te plaatsen.

Maar als je de markt gevonden hebt, dan vind je Riurau zeker want het ligt landelijk prachtig met een ruim terras en flinke parkeerplaats aan het weggetje waar officieel de markt begint en het toeristenbureau is gevestigd. Kan dus niet meer missen.

Waarom wij dit zo uitgebreid beschrijven? Omdat dit restaurant gekend moet worden, vinden wij. De echte en trouwe liefhebbers van deze streek en van goed bereide maaltijden kennen dit vele prijswinnende restaurant ongetwijfeld en wij zien ze daar dan ook regelmatig aan tafel schuiven.

Vooral de zwarte rijstgerechten zijn nogal eens bekroond, zien wij op de zilveren schalen (Plata Libra de Gastronomía), die ingelijst zijn opgehangen aan de verder met schilderijen beklede wanden, terwijl ook het zwijnenvlees veel jury´s enthousiast heeft gemaakt. En terecht proefden wij. Geen frivole culinaire fratsen hier, gewoon goed, stevig, puur, lekker, goed bereid en stoer op tafel gezet.

Proberen dus, raden wij aan en ook voor de prijs hoef je het zeker niet te laten.

Beoordeling

Eten

+++

Wijn

++++

Bediening

+++

Ambiance

++++

Parkeren

++++

RIURAU

Restaurant Camí Riu Rau, 3 Xaló Alicante 03727
966 480 506

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *