Restaurant Timon, Les Bassetes

Het is zo’n ontzettend mooie locatie, dat “les Bassettes”, het haventje tussen Calpe en Moraira. Altijd bedrijvigheid met jachtjes, zeilen, duiken, surfen of kanoën. Logisch dat het er gezellig zitten is, dicht aan het water, zowel beneden als een ‘etage hoger’, waar restaurant Timon ligt met een geweldig uitzicht over zee en de Peñon de I’Fach.

Vanwege deze toplocatie is parkeren vaak moeilijk (soms is boven aan de kustweg de beste optie) en reserveren voor het restaurant zeer gewenst, althans in het hoog seizoen en dat is hier qua tijdsduur wat ruimer bemeten, dan noordelijker in Europa.

Wij kwamen ook al verschillende keren bij Club Nautico Les Bassetes voor het zeilen met een catamaran langs de gezellig drukke kust en dronken dan wat op het ‘zeeterras’ Coral Beach beneden, want het water is bijna rondom. Met een beetje hoog tij en wat aanlandige wind weten de golven je zelfs te vinden, maar dat geeft je juist het gevoel alsof je nog steeds op het water zit.

Het restaurant ‘boven’ biedt, ook ’s avonds en helemaal op het terras, een nog mooier uitzicht, gecombineerd met de specifieke geur van de zee en de lichtjes in de verte langs de Levante boulevard, zit je goed. Daar nog lekker eten en goed gezelschap bij en de avond kan niet meer stuk.

De kaart geeft een evenwichtig beeld met de meest favoriete gerechten. Er staan zowel vlees (waaronder Chateaubriand), als vis of speciale rijstgerechten (ook met paella) en pasta’s op. De voor- en nagerechten waren heel smakelijk en de borden mooi opgemaakt. Al liet de bediening een soms wat gehaaste/onverschillige houding zien (het was druk, ja), de entourage is dusdanig dat het veel vergoelijkt.

De site biedt veel informatie over de locatie van restaurant Timon en hun kaart. Prijs/kwaliteit: het was zeker lekker, maar de prijs is naar verhouding aan de hoge kant.
Het restaurant is het hele jaar open, en zeker als je buiten op het terras wilt eten, is reserveren bij mooi weer dus zeer gewenst.

Beoordeling

Eten

+++

Wijn

++++

Bediening

+++

Ambiance

+++++

Parkeren

+

Timon

Bar Restaurante Ctra. Calpe – Moraira na 2km Les Bassetes Club Nautico Benissa Alicante 03720
965 836 155

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *