Restaurant Venta Roja

Restaurant is gesloten …

Aan de weg voor Benissa (aan de Calpe kant) naar Jalon en aan het begin van de ruime wijnvallei, die in het voorjaar rijk versierd wordt door de roze sluiers van de amandelbomen, ligt Venta Roja, waar lang aan werd geschilderd en getimmerd.

Restaurant Venta Roja Xalo (Jalon)Venta, omdat de verkoop zich hier al 30 jaar geleden op deze pleisterplaats afspeelde, waar de muilezels konden rusten en hun baasjes zich op de verkoop, de ‘venta’, stortten en roja vanwege de rode aarde. Sinds eind 2012 zijn ze (weer) open en de schare trouwe Gezond en Lekker eten vrienden is al behoorlijk gegroeid, zien wij tijdens de verschillende bezoeken, die wij inmiddels al brachten aan dit restaurant.

De bediening en keukenbrigade zijn vaktechnisch sterk en zover wij kunnen zien jong, vriendelijk en professioneel vaardig. Dat zit in de familie, want na 17 jaar is het de volgende generatie, die na een tussenpauze van externe verhuur, het stokje toch weer overneemt.

Vooral tijdens lunchtijd wordt Venta Roja goed bezocht, in het weekend vooral door Spaanse families. Het eten is goed en gevarieerd, de kok houdt van goed koken, maar ook van mooi en feestelijk uitserveren. De bediening is zoals gezegd correct en vriendelijk en de prijzen zijn alleszins aantrekkelijk.

Een aanwinst voor de Jalon vallei, die vanaf het ruime terras al haar schoonheden aan de smikkelende beschouwers toont.

Beoordeling

Eten

++++

Wijn

+++

Bediening

++++

Ambiance

++++

Parkeren

++++

Venta Roja

Restaurant Ctra. Xalo-Benissa Lliber Alicante 03729
965 731 039

0 reacties op “Restaurant Venta Roja”

  1. Venta Roja new.lliber

    Het eten is echt heel slecht.
    Mijn entrecote was te doorbakken . Kreeg een nieuwe . Maar de groente en aardappels waren op nieuw warm gemaakt. Het bord was zo heet dat het tafel kleed gesmolten was. Het eten van mijn man was koud.
    Het concentraat van de bediening was dat ze geen controle hadden over het keuken personeel. We hebben alles keurig afgerekend. Konen daar nooit meer.

    Geen aanrader !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *