Restaurant Taberna Antigua, Pedreguer

Eigenaar en hoofd van de kleine keukenbrigade, Jeroen kookt goed en heel lekker en dat lijkt dan ook logisch als je later leest dat hij het vak leerde (en volgens ons goed heeft opgelet) in het 2 sterrenrestaurant de Kersentuin (Amsterdam). Echtgenote, mede-eigenaar Laura serveert professioneel, gastvrij en vriendelijk en je kunt je voorstellen dat die twee je een, in alle opzichten, heerlijke avond kunnen bezorgen.

Het restaurant, gevestigd in een meer dan 200 jaar oude smaakvol gerestaureerde herberg, is charmant, eigentijds romantisch en op ervaren kwaliteit eters ingericht. Ruime met linnen beklede en door echt kaarslicht verlichte tafels. Toen wij er waren werd het interieur aangepakt en wij kunnen ons voorstellen dat dit vooral in de wintermaanden een prima plek is om een zeer plezierige avond door te brengen, terwijl de al even fraai gerestaureerde stal, een bijruimte van het restaurant, ons nu al op de gedachte van een een mooi intiem familiefeest of een feestelijk clubdiner brengt, waaraan een aperitief, in de elegante lounge, vooraf kan gaan.

Wij aten op het terras waar het familiekarakter van deze huiselijke, intieme plek op een plezierige manier voelbaar is. Zij hebben een mooie, brede gevarieerde ‘Europese’ gerechtenkaart (met een Franse twist), waarvan de Parelhoen met Eendenlever en rozijnen, dadels en couscous en de Baarsfilet in mosterdsaus door ons als hoofdgerecht gekozen werd en het bord alsmaar doorsmikkelend met het zelfgebakken brood, werd schoongeveegd.

Genieten dat deden we en we beloofden voor o.a. de Rode Garnalen en Boleten met witte wijn en de Gebakken Eendenlever met ananas en gemberbrood later, als we wat meer tijd zouden nemen, terug te komen.

Taberna Antigua is voor Costa Blanca begrippen zeker niet goedkoop, maar t.o.v. het geleverde, is de prijs/kwaliteit verhouding redelijk.

Beoordeling

Eten

+++++

Wijn

++++

Bediening

++++

Ambiance

+++++

Taberna Antiqua

Op de N332 tussen Gata de Gorgos en Ondara, bij km-paal 196 Pedreguer Alicante 03750
965 760 388 679 683 447

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *