Running en relaxing

Wij combineren graag het praktische met het aangename en liepen dus ons running rondje van ca. 10 km deze keer over de beide boulevards van Benidorm. De drukke en blote Playa Levante en de stille en sjieke -plus om haar architectonisch, functionele en artistieke vorm bekroonde- Playa de Poniente.

Over het lopen niets dan goeds. De Playa de Poniente en haar gekleurde plaveisel dat liep als in de vroegere gymzaal, deinend dus en op de Playa de Levante slingerend, tussen de fraai gekapte oudere Spanjaarden en de wat minder geklede vakantiegangers. Prima te doen dit vlakke parcours, maar doe het vroeg in de morgen. Om 11.00 uur was het druk en warm.

De twee stranden worden gescheiden door de Plaza de la Señoria. Flink klimmetje omhoog over de trap, waarop velen hun eeuwige liefde letterlijk en figuurlijk sloten en zichtbaar maakten door de neergehangen en van hun namen en data voorziene sloten in allerlei formaten.

Op die Plaza Señoria heb je een prachtig uitzicht op beide, mooie brede stranden en je vindt daar ook een aantal pleisterplaatsen, zoals de Iglesia San Jaime, waar je even geestelijk en op niveau kunt bijtanken, maar ook een aantal kleine, typisch toeristische restaurants, het plezierige ochtend koffie terras van het Playa Pequeña Cafe (Plaza de la Señora 2) en het romantische eind van de middag en begin van de avond restaurant-terras van het hotel Villa Venezia, met de prachtige naam Llum de Mar (Plaza de San Jaime 1) en met een nog mooier dan prachtig uitzicht.

Wij kwamen daar later in de middag voor terug om met een goed glas wijn in de hand en de prachtige stranden van Benidorm aan onze voeten een pracht avond te beginnen. Dit hotel-restaurant is een van de partners van de Semana Santa, die ook in gastronomische zin een onvergetelijke week willen maken. 17 toprestaurants in Benidorm, die onder de naam Semana Gastronomica een pracht menu (folder met menu’s) aanbieden voor prijzen die variëren van 35 tot 45 euro. Meer informatie bij het Oficina de Turismo, tel. 965 851 311.

2 reacties op “Running en relaxing”

  1. Hallo Dick,

    vanaf 11 juli ben ik voor één week in Benidorm in Hotel Benilux Park Calle Panama 5 03502 Benidorm. Ik zou graag dat rondje eens lopen, lijkt me een super mooi parcour. Waar moet ik starten en is dit een rondje waar het beginpunt ook het eindpunt is of is dit één rechte lijn? Waar start ik best ?
    Dank U voor de verdere info.
    Vannevel Geert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *