Tapas Bar La Picaeta

Zoveel zijn er niet, tapas bars in Calpe, althans goede, terwijl het zo’n heerlijke Spaanse gewoonte is om op een, vrijwel altijd zonnig terras met een lekker wijntje, het ene snoepje na het andere te (laten uit)kiezen en te proberen.

Je baan opzeggen en je voorliefde voor het bereiden van tapas in praktijk brengen. Dat is wat Fran en Carol hebben gewaagd in 2012. Ze zijn overtuigd van zichzelf, hebben dit eigenlijk altijd al gewild en dat merk je in de wijze waarop alles reilt en zeilt. Spontane, vriendelijke bediening en het genoegen om je uit te leggen wat er allemaal op de kaart staat en wat je terugvindt in de letterlijke vertaling daarvan, die later creatief geserveerd wordt.

Thuis hebben wij het altijd over taartjes bakken, waarmee we elkaar uitdagen zo smakelijk mogelijk stokbroodjes te beleggen, maar dat kan niet op tegen wat er in La Picaeta aan o.a. stokbroodjes uit de keuken komt: berejenas, mozarella, anchoa y tomate cherry; setas y gambas sobre rebanada de pan; rulos de queso de cabra con jamón serrano y cebolla caramelizada; serranitos (tomate, lomo, jamón serrano, pimiento) en pimientos piquillo, bacalado salado y naranja.

tapa de cerdo, la picaeta, calpe tapas serranitos, la picaeta, calpe tapas pimientos piquillos, la picaeta, calpe

Het zijn de gevarieerdheid en de versheid van de ingrediënten, die opvallen. Alle tapas, van 1,75 tot 2,75 euro, hebben hun eigen uitgesproken en uitgebalanceerde mezcla, mix van smaak, en tapas die niet regelmatig worden gekozen, worden vrijwel onmiddellijk verruild voor een nieuwe combinatie.

La Picaeta ligt in de -al goed met restaurants gevulde- straatjes van Calpe, net achter de boulevard en ze gaan het redden, doordat ze anders zijn, verse producten gebruiken in een originele mix, goed naar hun bezoek luisteren en voor tapas die niet gewild zijn, nieuwe te bedenken. Kortom, een aanwinst.

En, oja, ook ontbijten kan je er en de koffie is geweldig.
Elke dag open vanaf half 9 tot laat.

Beoordeling

Eten

++++

Wijn

+++

Bediening

++++

Ambiance

++

La Picaeta

Restaurant Tapas Bar
965 040 634 626 764 822

Eén reactie op “Tapas Bar La Picaeta”

  1. spijtig genoeg permanent gesloten nu ( we waren in Calpe van maart tot en met juni 2019 en hebben de zaak niet meer open gezien)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *