Tapas, salazones y vinos in Alicante

Leer de provincie Alicante kennen door haar smaken te proeven! Eén van de uitgangspunten voor het culinaire evenement Tapas, salazones y vinos, Alicante dat in 2011 gehouden werd om zo Alicante en de provincie voor inwoners en toeristen op de kaart te zetten en inmiddels is uitgegroeid tot Tapeate Alicante.

Tapas zijn wereldwijd populair en zijn er in enorme verschillende soorten en smaken. De beste tapasbars herken je aan de grote sortering, kleurrijk tentoongesteld achter de glazen vitrines, maar ook aan de grote variëteit hammen en worstsoorten. Een ober zal zelfs bij het 5e glas nog niet dezelfde tapa willen serveren.

Over de oorsprong wordt wat verschillend gedacht. Er wordt gezegd dat tapa eigenlijk deksel betekent en dat een stukje brood, of ander klein hapje als dekseltje op het glas werd gelegd om insecten buiten te houden, of zijn het toch weer de Moren, die in Spanje de Arabische gastvrijheid introduceerden en daarbij de gewoonte hadden om voor bezoekers een heleboel kleine hapjes op tafel te zetten.

Tapéate AlicanteIn 2011 speelde dit Spaanse gastronomische evenement zich af in 17 gemeenten uit de hele provincie en was tegelijkertijd een wedstrijd met een heuse jury, die hiertoe samen 1000 tapas hebben geproefd bij 54 restaurants en de zgn. gastrobares die ze vergezeld lieten gaan met bier of de beste DO-wijnen van Alicante.
De tapa van Alfonso Mira, Milhojas de Patata con Pulpo y Espuma Gratinada de Alioli, kreeg daar de hoofdprijs.

Dit jaar (2013) is er van 12 april tot 12 mei de Tapeate Alicante, een wedstrijd tapas proeven, waarin jij de jury kunt zijn.

Is Alicante niet de juiste plek voor jou, probeer dan één van de andere tapas proeverijen in de provincie.

Eén reactie op “Tapas, salazones y vinos in Alicante”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *