Teatro Principal de Alicante

Jij houdt af en toe, of misschien wel altijd, ook zo van een prachtig toneelstuk, een fantastisch gezongen opera of een kippenvel veroorzakend ballet maar dan gespeeld, gezongen en gedanst in een klassieke omgeving door top internationale gezelschappen en/of muzikanten?

En dat dan in een zeer verantwoorde, barokke bonbondoos met Dorische zuilen en een goed onderhouden dominant Italiaans romantisch interieur uit de 2e helft van de 19e eeuw. Kortom een avond voor black tie en lange en graag ook iets lagere japon.

Dan is het Teatro Principal de Alicante, aan de Plaza Ruperti Chapi, vlak achter de Banco d´España, ideaal voor jou en liever nog jullie topavond. Ik zie mijzelf in ieder geval al wandelend over de Rambla, in een laat namiddagzonnetje, met aan aan mijn arm mijn partner in haar mooiste japon (het woord jurk vloekt hier bijna, maar het mag natuurlijk best een jurk zijn) op weg naar de opera Tosca of de Barbier van Sevilla of Los Negres.

Allemaal en nog heel veel meer in het programma van dit voorjaar en goed te volgen vanaf 1 van de 4 niveaus met theaterbalkons, die een goed zicht en een perfect geluid voor iedere bezoeker garanderen. En dat allemaal voor prijzen van gemiddeld 20 euro per plaats.

Dan ontvangt het beeld van Agamennon je ook nog in het kleine groene prieeltje aan de voorkant van dit prachtige Teatro Principal de Alicante. Voor mij wordt het in ieder geval weer tijd voor de smokingstrik, die ook in de pauze voorzichtig mag worden losgemaakt.

Bezoek voor het programma Teatro Principal de Alicante

Beoordeling

Ambiance

+++++

Parkeren

+++

Teatro Principal

Plaza Ruperto Chapí, s/n Alicante 03001
965 203 100 965 202 380

Eén reactie op “Teatro Principal de Alicante”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *