Weerstond je de verleidingen in de Tapasstraat van Benidorm?

De Spanjaarden noemen het de Calle de los Vinos, de Engelsen hebben het over de Tapas Alley maar voor ons is het de Tapasstraat in Benidorm, en misschien zelfs wel van de hele Costa Blanca en die begint voor mij de Plaza de la Constitución, in de schaduw van het toeristenbureau aan het einde van de Levante Boulevard.

Daar zit op no. 2 La Cava Aragonesa. Je kunt het een restaurant noemen, een eetcafé, een wijnbar/bodega met een uitgebreide wijnsortering, of en zoals wij het noemen, een geweldige Tapas Bar. En, check het maar, het is allemaal waar.
Ten eerste: alle vooroordelen over een niet smakelijk Benidorm zullen hier ook bij jou zijn verdwenen. En daarna: je kunt er heerlijk en op niveau lunchen of dineren en daar een heerlijk glas wijn bij drinken, in een goed glas en uit de enorme keuze van, ook, regionale wijnen. Maar wij komen meestal eind van de middag. Voor een bijzonder glas wijn en vooral de de tapas. Een groot culinair feest van honderden, allemaal verschillende, apart ruikende en prachtig uitziende kleine maaltjes in een authentieke omgeving. Waar we met een groeiende plas water in de mond, maar moeilijk kunnen kiezen uit de heerlijkheden, die aan zich 25 meter lange, grote bar, 2 à 3 verschillende tapas boven elkaar, aan ons voordoen. Afgelopen zondag kozen we o.a. voor de Nisperos Con Quesa Azur, gevulde nisperos. Nisperos, uit de mispelfamilie, met een smaakmix tussen de sinaasappel, citroen en mandarijn, groeit alleen in de buurt van Benidorm. Heel speciaal en fantastisch van smaak. En de hele 75 meter is een grote veelkleurige verleiding.

Dat geldt trouwens ook voor de sfeer, de kwaliteit van eten en drinken bij het ca. 25 meter verderop zijnde Restaurante Sidrería Aurrera in de C/ Santo Domingo. Daar wachtend op het verhitten van de gekozen slakken in een badje van aliolli, lachten ons de zwarte inktvis, the back pudding en heel veel meer andere gerechtjes, ons behagerig toe. De hapjes zijn hier wat meer bord-gerechtjes en worden vanuit de open keuken bijna op de bar klaargemaakt. Vers, fris en smaakvol. En ook hier kun je in een authentieke, sfeervolle, goed onderhouden omgeving buiten of binnen heerlijk dineren en lunchen. Maar daar komen wij een andere keer voor terug.

En ook voor het proeven bij de concurrentie, die in dit eeuwenoude straatje volop, en zo als het er van afstand uitziet van hetzelfde hoge en smakelijke niveau aanwezig is.

Beoordeling

Eten

+++++

Wijn

+++++

Bediening

++++

Ambiance

++++

La Cava Aragonesa

Bar de Tapas y Restaurante Plaça de Constitució 2 Benidorm Alicante 03501
966 801 206

Sidrera Aurrera

Restaurant C/ Santo Domingo s/n Benidorm Alicante 03501
618 131 873

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *