Villajoyosa


Villajoyosa voor jou

Villajoyosa is Spaans voor vriendelijke en gelukkige stad. En dat zou best eens kunnen in een stadje wat zich altijd heel bescheiden heeft opgesteld tussen haar grote broers Benidorm (20) en Alicante (35 km).

Zij is naar buiten toe het meest bekend om haar bont gekleurde huizen in het centrum, die je dan ook op elke ansichtkaart terugziet, en chocola.

Als je Villajoyosa binnenrijdt ruik je het onmiddellijk. Het chocolade aroma. Deze plant werd door hen geïmporteerd in de 18e eeuw en nu is Valor chocola in heel de wereld maar vooral in veel steden in Spanje te koop in eigen Valor winkels. De lokale specialiteit is dan ook warme chocolademelk met Churros De Valor. Het museum is tegen de chocoladefabriek aangebouwd en voor het publiek geopend dus grijp je kans in het Valor chocolade museum.

Alle bekende Costa Blanca feesten kom je in Villajoyosa ook tegen. De Moren en de Christenen eind juli met de landing van het Moorse leger op de stranden en na een enorm gevecht, wat de hele dag duurt, wordt het hele Arabische leger incl. bevelvoerder in zee terug geworpen. Wij bleven wakker en dronken om warm te blijven de plaatselijk hit Nardo, gemaakt van koffie en absint. Als je niet oppast blijf je van 2 kopjes Nardo een hele week wakker. Dat deden wij dus niet. Al was het maar om ook nog het Royal Palm Casino te kunnen bezoeken.

Wat is er te doen in Villajoyosa?