Wandelen en Bergwandelen

Stevig en gezond wandelen aan de Costa Blanca is bijna vanzelfsprekend. In een letterlijk op- en neergaand wandelgebied met ca. 2500 km beschreven wandelroutes en altijd op de meest prachtige en goed begaanbare plekken, is de Costa Blanca ideaal voor diegenen die van bergwandelen houden of daar beslist van gaan houden als ze daar van geproefd hebben.

En waarom zou je niet? Bijvoorbeeld in de driehoek Alcoy- Benidorm- Denia. In één van de mooiste kalksteengebergtes van het Middellandse Zeegebied. Een tocht die door iedereen met een normale fysieke conditie geen probleem kan zijn. Natuurlijk kun je daar ook de lat te hoog leggen en heb je dan speciale uitrusting nodig maar om te genieten van het schitterende landschap van de Bernia, de woeste bergen op afstand bijv. de Peñon de Ifach en de Puig, de diepe geheimzinnige dalen van de Tossalets de Porcs links en rechts van je, kun je met een paar stevige wandelschoenen aan een prachtdag hebben. En zeker als je wat water en een energiereep in een kleine knapzak met je meedraagt.

Veel weekbladen (Nederlands, Duits, en Engels) beschrijven wekelijks tochten in de omgeving en de meesten daarvan zijn of worden gebundeld in een handzaam zakboekje. Zie o.a. Mountain Walks on the Costa Blanca van Bob Stansfield.

2 reacties op “Wandelen en Bergwandelen”

  1. Mijn naam is Dick Pronk en zou graag mee willen wandeln in de bergen. Kunt u kontakt met mij opnemen op tel. 0034 646382299 od per email. Dank u wel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *