Wandelroute Baños de la Reina

Over deze route

De wandelroute van oud Calpe naar de Baños de la Reina start bij de Tourist Info in het centrum 1 en eindigt dicht bij de Tourist Info Peñon 15. Deze route, die vanaf het historische centrum van Calpe naar de stranden vlak bij de Peñón de Ifach leidt, is linear. De wandeling kan makkelijk in ongeveer anderhalf à twee uur worden volbracht, maar indien je een bezoek brengt aan de diverse musea die we onderweg tegenkomen dan komt deze bezoektijd daar nog bij.

Deze wandeling kan het beste ’s ochtends of aan het einde van de middag gelopen worden, zodat de rest van de dag ontspannen op het rustige en schone strand van Calpe kan worden doorgebracht.

De musea waar we onderweg langslopen zijn in de winter geopend van dinsdag tot en met zondag vanaf 10:30 uur to 13:30 uur en van 17:00 uur tot 20:00 uur. Zondagmiddag en maandag zijn ze gesloten. Gedurende de zomer zijn de musea elke dag geopend van 10:30 uur tot 13:30 uur en 18:00 uur tot 22:00 uur.

  • Tijd: 1 uur 45 minuten
  • Afstand: 4,5 kilometer
  • Omgeving: Stadscentrum en strand

Routekaart

Wandelroute - Calpe: Baños de la Reina

Routebeschrijving

We starten bij de Tourist Info in het centrum van Calpe op het plein Plaza del Mosquit 1 en wandelen linksaf, via de Calle Cervantes, naar het plein Plaza de España. Vanaf het plein gaan we verder naar Calle Campanario waar we een spelletje kunnen spelen: Waar is de gouden kat?

We komen nu bij het pleintje Plaza del Beato Fco. Sendra en vervolgen ons pad tot de oude verdedigingstoren Torreón de la Peça en de antieke stadsmuren 2. Na de toren, die in en na de 15e eeuw het artillerie stuk “La Peça” herbergde om het Christelijke Calpe te verdedigen, gaan we onder de boog door richting het Museo del Coleccionismo 3. Het museum is in 1997 geopend en bevat diverse (particuliere) verzamelingen van de leden van la Asociación de Coleccionistas de la Marina Alta.

Vanaf het museum wandelen we verder richting de kerk Iglesia Parroquial Ntra. Sra. de las Nieves aan het plein Plaza de la Villa om linksaf te slaan in de Calle Fransico Zaragoza waar zich het Museo Arqueológico 4 bevindt.

Bij het museum nemen we de trap naar beneden en lopen verder via Calle Santísimo Cristo tot we bij het plein Plaza del Mester Llopis 5 aankomen. Op dit plein kunnen we een kleine rustpauze nemen om de kinderen te laten spelen met de verschillende spelletjes….

Na onze, welverdiende, pauze lopen we verder in de Calle Santísimo Cristo richting het Museo Casa de la Senyoreta 6 waar een collectie van het artistieke erfgoed van de stad tentoongesteld wordt. Na het verlaten van het museum wandelen we naar beneden via Calle Soledad, richting de bron fuente del Santísimo Cristo del Sudor (de beschermheilige van Calpe).

We zijn nu aangekomen bij de Calle del Mar 7, hier bevindt zich aan de rechterkant het plein Plaza Manuel Miró waar een muurschildering de geschiedenis uitbeeldt van het Wonder; we vervolgen ons pad aan de linkerkant en arriveren op het Plaça dels Mariners 8. Dit plein is een eerbetoon aan de zeelieden van Calpe.

Vanaf hier gaan we via Calle Puchalt 9 de voorstad in en lopen verder over Calle Santísimo Cristo waarna we rechtsaf de Calle San Roque ingaan. In deze straat vinden we het Museo del Cómic 10.

Bij de uitgang slaan we linksaf en volgen we deze straat tot we het Forat de la Mar (een deel van de oude stadsmuur) bereiken. Vanaf hier lopen we over de Avenida Gabriel Miró richting het strand Playa Arenal-Bol 11.

Eénmaal bij de kust aangekomen wandelen we langs de zee over de Paseo Marítimo Infanta Elena 12 en komen we bij de Torre del Molí 13, een oude molen waar meel werd geproduceerd. Tot slot eindigt onze wandeling bij de Baños de la Reina 14.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *