Een bezoek aan de wijnproeverij van Enrique Mendoza is meer dan proeven

Enrique Mendoza is een wijnmaker met een in de familie gegroeide, grote passie voor het maken van de beste wijnen. Hij geniet dan ook een grote, internationale vermaardheid in het maken van elegante en zeer smaakvolle kwaliteitswijnen en deelt de geheimen daarvan graag met zijn bezoekers.

Hij heeft twee wijngaarden in de provincie Alicante. De wijn die gemaakt wordt voor de familie-consumptie waarvan de druivenranken groeien rondom de Finca Chaconero in Cabassa de la Virgin de Vilera.
En, voor ons beter bereikbaar en ook meer op bezoek ingesteld in Alfaz del Pi, op maar 10 minuten van Benidorm. Goed door borden aangegeven vanaf de afslag op de Carretera N332 naar Alfaz del Pi, vind je de wijnvelden en de statige, voorname wijnproeverij van Enrique Mendoza gemakkelijk.

Hier worden de top kwaliteit wijnen gemaakt en groeien o.a. de Cabernet-, de Merlot- en de Pino Noir druiven, die na het plukken worden geplet, gekneusd en geperst met zeer geavanceerde apparatuur, en een maandenlang rijpingsproces op speciaal hout ervoor zorgt, dat de Mendoza wijnen in de hele wereld in top-restaurants gedronken kunnen worden.

Hier zijn overduidelijk ervaren en zeer betrokken professionals aan het werk. Dat zorgvuldige productie proces ‘Hoe maak je topwijn?’ delen de Mendoza mensen graag met jou, om daarna samen te proeven wat gepassioneerd specialistenwerk weer voor heerlijks en moois heeft voortgebracht. Dat proeven gebeurt in de prachtig aangelegde tuin met uitzicht op de jonge wijnranken en de palazzo-achtige, klassieke villa waarin de zeer interessante wereld van het eigentijdse wijnmaken plaats vindt.

Bezoeken dus! Van dinsdags tot en met vrijdags is de rondleiding om 10:00, 12:00 en 16:00 uur (tussendoor komen kan wel maar dan is er geen rondgang en toelichting mogelijk, je zit dan net overal tussen in) en op zaterdag om 10:00 en 12:00 uur.

Hoe kom je er?

Enrique Mendoza Viticultur
Neem op de N332 de afslag 65 naar Alfaz del Pi, passeer het winkelcentrum(pje) Arabi (rechts) en neem op de rotonde de 3e afslag. Volg daarna de Cami del Romeral tot aan de statige ingang van Bodega’s Enrique Mendoza.

Veel genoegen in alle opzichten!

3 reacties op “Een bezoek aan de wijnproeverij van Enrique Mendoza is meer dan proeven”

  1. Hallo,moet je voor de rondleiding bespreken of kan je er gewoon naar toe gaan,ik zou graag 7 oktober willen gaan ivm de verjaardag van mijn man

  2. Goedemorgen,

    Wij komen met een paar vrienden het aanstaande weekend naar de stad Allicante wij zouden het leuk vinden om een wijnboederij te bezoeken dit weekend maar het moet wel in de buurt zijn! Nu de Provincie Allicante heel groot dus vroeg ik mij af waar zitten jullie en als dit aan te rijden is kunnen dan langs komen?

  3. Wat je zeker moet vragen als je aan de degustatiebar staat, is de Moscatel de la Marina en de Moscatel de Mendoza. Die wordt niet gepresenteerd aan de bar maar wordt dan wel bovengehaald op aanvraag (wel eerst de rode proefreeks afwerken). Deze tongstrelende zoete Moscatelwijnen zijn van een buitengewone klasse.
    ¡Salud!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *