Baron del Cega Gran Reserva

Wij probeerden heel wat rode wijnen (vino tinto). En hadden heel wat schele hoofdpijn (dolor jaqueca), of dreven ’s nachts heftig transpirerend (bañado en sudor) onze sponde uit tot wij bij Lidl de Baron del Cega, Gran Reserva vonden, één van DO Valdepeñas, uit Midden-Zuid Spanje.

Een pracht wijn voor 2 euro 99. Nog net, kunnen we je dus mee laten genieten van dit juweeltje onder de 3 euro. Gran Reserva staat voor wijn van een uitstekend jaar die aan een langdurige rijping onderworpen is geweest, in dit geval meer dan 2 jaar op Amerikaans eikenhout. En dat is de proeven.

Niet dat ik weet hoe Amerikaaans eiken smaakt, maar dat hier de uiterste zorg en groot vakmanschap een rol heeft gespeeld wordt duidelijk, vind ik, als je de uit de Tempranillo geperste druiven in het glas hebt gegoten, die de wijn haar intense rode barnsteenachtige kleur geven en de mooie gebalanceerde geur van rode vruchten en een vleugje vanille, die je neus bereikt als je het glas heft op al weer een mooie, gezonde lekkere dag. En de smaak is…. raak!

Beoordeling

Wijn

++++

Baron del Cega (DO Valdepeñas)

Rode wijn – Gran Reserva
€ 2,99 (75cl) Lidl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *