El Coto (Rioja)

El Coto, een bodega van 1970, vrij jong eigenlijk, met wijngaarden in alle 3 de gebieden (Alavesa, Alta en Baja) van de Rioja streek in het noorden van Spanje.

Op 120.000m2 is de moderne onder architectuur gebouwde bodega in Oyón neergezet. Het DOCa predicaat is een extra kwaliteit van DO, de Denominación de Origen Calificada, die sinds 1991 op de Rioja wijnen mag prijken, o.a. vanwege de wereldwijde faam die het merk geniet. Deze bodega bijvoorbeeld, heeft het voor elkaar gekregen om, zonder er veel publiciteit aan te geven, hun wijnen in meer dan 50 landen op de ‘beste’ tafels terecht te laten komen.

Deze El Coto is gemaakt van de Tempranillo druif, heeft 1 jaar op nieuw (Amerikaans) eiken gelegen (crianza) en is gerijpt in de fles. Het eiken proef je, het geeft de stevige eigen stijl aan de wijn, gelijk aan die van tegen de 10 euro, maar is niet zwaar vanwege de mix met de fruitige, wat zoete smaak.

Wij dronken de wijn bij een kaasje en wat stokbrood, heerlijk, maar ook rood vlees zal zeker een goede combinatie zijn. Een aanrader!

Beoordeling

Wijn

+++

El Coto (DOCa Rioja)

Crianza (2007)
€ 2,65 (75cl) Consum (Calpe)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *