Wijntest

 • Castillo de Liria, Viura y Sauvignon
  Castillo de Liria, Viura y Sauvignon
  Een witte, frisse fruitige zachte en gewoon heel lekkere wijn. Voor bij een visje, een stukje kip of gewoon aan het zwembad als aperitief. Voor het eerst geproefd en op de markt gebracht in 1971 in de bodega van Vicente Gandia in Chiva, in de buurt van Valencia, die ook te bezoeken is.
 • Baron del Cega Gran Reserva
  Baron del Cega Gran Reserva
  Wij probeerden heel wat rode wijnen (vino tinto). En hadden heel wat schele hoofdpijn (dolor jaqueca), of dreven 's nachts heftig transpirerend (bañado en sudor) onze sponde uit tot wij bij Lidl de Baron del Cega, Gran Reserva vonden, één van DO Valdepeñas, uit Midden-Zuid Spanje.
 • El Coto (Rioja)
  El Coto (Rioja)
  El Coto, een bodega van 1970, vrij jong eigenlijk, met wijngaarden in alle 3 de gebieden (Alavesa, Alta en Baja) van de Rioja streek in het noorden van Spanje. De rode wijn uit deze test is een aanrader.
 • Felix Solis – Chardonnay Consigna 2010
  Felix Solis – Chardonnay Consigna 2010
  Vanaf 1952 groeide deze klassieke wijnmaker, geleid door de 4 broers Solis Yans, tot één van de grootste wijnexporteurs in de wereld. Deze zachte, frisse, mooie, goudkleurige chardonnay is van één van de drie belangrijkste Castilla´s van Spanje.
 • Cabré y Sabaté Semi Seco (Cava)
  Cabré y Sabaté Semi Seco (Cava)
  Cava kan je op elk moment en bij elke gelegenheid drinken. Deze geeft je voor nog geen 2 euro wèl een millionairs-gevoel terwijl je in het zonnetje zit te genieten aan je zwembad in de late namiddag. Er zit een lekkere pittige en intense smaak in, die ook een goede combinatie geeft met zoete (na)gerechten. Deze Cava is gemaakt volgens de 'Método Tradicional' en heeft een 'Consejo Regulador del Cava' kwalificatie.
 • Castillo de Alcoy
  Castillo de Alcoy
  Castillo de Alcoy, een mooie Reserva van de flanken rondom Alcoy, uit 2007 en van de Tempranillo en Monastrell druif, heeft een elegante, fruitige en toch mooi gebalanceerde smaak.
 • Opera Prima
  Opera Prima
  Van J. Garcia Carrion uit La Mancha. Een fraaie kersenrode, heerlijk ruikende en goed smakende Merlot. Een karaktervolle wijn met de geur en de lichte smaak van aardbeien en bosbessen.

Wijntest voor jou

Goed & Lekker leven is niet afhankelijk van geld, maar van kwaliteit. Vanuit die gedachte gaan wij op zoek naar drinkbare wijn die minder kost dan 3 euro. Kan dat dan aan de Costa Blanca? Ja dat kan, maar dat vraagt wel om een onderzoeker met een avontuurlijk karakter plus de bereidheid om teleurstellingen man- of vrouwmoedig door te slikken en daar ook niet achteraf over te klagen.

Onder dit kopje vind je de wijnen die je aan de Costa Blanca kunt kopen. Zij komen niet, en misschien zelfs meestal niet van wijnbouwers uit die streek. Wel hebben wij uiteraard een voorkeur voor Spaanse wijnbouwers en je kunt er natuurlijk zeker van zijn dat wij ons best zullen doen iets van de herkomst van het beschrevene te achterhalen.

Bij bodega´s, in supermarkten of misschien zelfs op weekmarkten zijn pareltjes, maar ook zeer droevige en hoofdpijn veroorzakende producten te vinden die wij graag van jou willen horen cq. lezen.

Vanaf nu zullen wij met enige regelmaat in deze rubriek een wijn beschrijven die werd aangekocht voor het maximale bedrag van 2 euro 99 cent. Wij geven daarbij een beoordeling plus de plek waar deze cava, witte, rode of rosé wijn werd aangekocht.

Onze beoordeling kan zijn:

+ niet te drinken weg ermee.
++ koppijn wijn alleen voor diegenen die daar naar op zoek zijn.
+++ redelijke tafelwijn, de hele avond goed doorslobberbaar.
++++ goede wijn, aanbevolen.
+++++ excellente wijn en een absolute topkoop voor die prijs.

Wij beginnen met een Cava en zijn benieuwd naar jouw ervaringen, je recensies en je aanbevelingen.

Welke wijnen hebben wij getest?