Rondje of Parcours-tje Goed en Lekker Funshoppen, deze keer in Altea

In deze Funshopping rubriek kom je alleen de pareltjes op shopgebied tegen. Dat kan een schoenen- of modezaak, bodega, kapsalon of viswinkel zijn, maar die heeft dan wel iets bijzonders. Qua aanbod, aankleding, sfeer of spullen.

Wij hebben geen commercieel belang bij de door ons geselecteerden en hanteren daarbij de uitgangspunten, zoals je die van ons gewend bent: onafhankelijk en positief kritisch. Waarbij wij uitgaan van smaakvol, verrassend, eigentijds of authentiek en als dat relevant is: goed, gezond en lekker.

Deze funshop begint op het parkeerterrein voor het voetbalstadion van Altea met onze neuzen in de richting van de shopping straat de Avda. L`Alt Rei en Jaume I. De straat waar zich ook het gemeentehuis bevindt.

DOMTI AlteaEerste stop. DOMTI, waar we onze keukenrollen, schrijfblokjes, glazen inmaakpotjes, CD mapjes, printpaper ed. vandaan halen, allemaal voor 2 euro of minder. Wat niet zo wonderlijk is, want bijna alles heeft daar die prijs. Geen bijzondere dingen, wel bijzondere prijzen voor zaken, die je ook bij Goed & Lekker leven regelmatig nodig hebt.

Ellite Home, AlteaDaar schuin tegenover bekijken we vluchtig de etalages van de Russische hoek en in dit geval de woonhoek. Bij Ellite Home veel glans en glitter, goud en zilver, wit en zwart van vooral Versace. Een uniek aanbod van bijzondere meubelen en daarbij passende accessoires en daarom vinden we wel dat je dit adres moet kennen. Daarom heen bevinden zich ook (aan de achterkant) een glanzende en glimmende Russische kapsalon (wat daar specifiek aan is hebben we nog niet kunnen ontdekken) en een klein gepimpt winkeltje, waar ze vooral grote en dure horloges verkopen. Aansluitend bevindt zich daar ook een Russische damesmodezaak (Ellite Boutique) en iets verder de straat in, kom je ook nog het van oorsprong Russische erotiekhoekje tegen onder de naam Alas del Deseo.

Na het oversteken van het aan alle kanten druk bereden pleintje, begint eigenlijk ons echte funshoprondje. Tot nu toe bekijken we veel, maar wordt er nog weinig genoteerd. Het eerste pareltje komt pas op nummer 29, waar de opticien Optica Punt de Vista zich bevindt. De winkel van Jaume Alvado, die de mooiste, snelste, meest modische merkbrillen verkoopt van al de opticiens, die wij door de jaren heen bezochten. Daarbij draait hij meestal lekkere en bijzondere jazzy muziek en verstaat hij, volgens ons zijn opticien vak, maar daar zijn er ongetwijfeld meer van. Let dus vooral op de geweldige modellen en bijzondere merken die hij verkoopt.

Daar schuin tegenover op de hoek zit Tarkus 1976 een degelijke trendy dames- en herenmodezaak. Degelijk en trendy? Ja, ze zitten daar al zolang wij in Altea komen en dat is ruim 10 jaar en hebben steeds weer de meest trendy en eigentijdse broeken, blouses en overhemden, jacks en schoenen, allemaal (misschien met uitzondering van de jurkjes, maar misschien hebben wij daar geen verstand van) van merken die er toe doen in de wereld van jong, cool en flitsend en daar hoort natuurlijk zeker het Nederlandse topmerk G-Star bij.

Als je even het straatje wat bij beide hoeken hoort, de Calle Medico Adolfo Quiles richting N332, ingaat zit daar op no. 1 Rafael, de heel goede en plezierige kapsalon waar Pa Rafael een flink deel van zijn gezin, goed geschoold, heeft ingezet. Er wordt goed, artistiek en modern, maar vooral vakmatig sterk geknipt en gekruld, de dochters mani- en pedicuren dat het een “lieve lust“ is in een plezierige omgeving en met een prima prijs/waarde verhouding kunnen Pa en Ma Rafael terecht trots zijn op hun professionele team.

Arlequin AlteaStrak gelijnd of vrolijk en smaakvol gekruld, keer je terug naar de winkelstraat en al heel snel bereik je dan je het pleintje met het gemeentehuis, waarin zich ook de het burootje van de Toeristeninformatie bevindt. Een verhoudingsgewijs groot aantal restaurantjes, koffietentjes, een opvallende apotheek en een ondergrondse parkeergarage, vallen je ongetwijfeld op, maar let op de ijssalon Arlequin met heel lekker ijs, vinden wij. Arlequin, onthoud die naam, want een keer ijs daar en je rijdt er de volgende keer een flink eind voor om. Jakarta is ook een winkeltje op dat pleintje om te onthouden, vooral als je van betaalbare bijous en sieraden houdt.

Verder door de Avda. L’Alt Rei en Jaume I en richting overdekte markt passeer je aan de rechterkant een klein robijntje voor kinderen met zeer kinky merken. Kickers is de naam en rood is de housestyle. Iets verder een glanzende parel, die er aan de buitenkant niet zo uit ziet. Een ruwe oester met een klassiek gevel met een al even klassieke indeling die geopend moet worden om de productparels te vinden, die zij hebben en die zijn voor ons al jaren een regelmatige gang naar deze twee winkelpanden waard. In Casa Fina 1949 koop je o.a. lingerie en mannen ondergoed van hoge kwaliteit in alle opzichten. BH´s, slips, hemden en broeken, die goed zijn vormgegeven en ook hun vorm blijven behouden en niet lubberen, of na 1 wasbeurt al hun maat en vorm Casa Fina 1949, Alteaverliezen. Het mannenmerk is Albanderado, grote klasse en al jaren een verplicht kado voor mijn, beide redelijk modebewuste, zoons. Dat geldt trouwens ook voor het dames underwear, waar onze partners behoorlijk van opgewonden kunnen raken. En wij met hen. Beiden vooral voor de (pas)vorm en zij ook nog voor de technisch kwaliteit.
Bezoek daarna, de andere ingang, maar wel pal naast elkaar, Casa Fina 1949 Sport en vrije tijd kleding. Het is geen echte sportzaak, maar ze hebben wel goede sport- en sportieve vrije tijdskleding en schoeisel wat daarbij hoort. Vooral Nike, maar ook Adidas, Reebok, Gore-Tex en Sand kleding en schoeisel, en als je je eigen maten goed kent en de bij jouw loopstijl passende schoenen Mercat Alteabekend zijn, kun je daar goed, maar ook en vooral, goedkoop terecht. Geen imitatie, maar het echte merk en dat voor een prijs die flink wat lager is dan bij de echte specialist. Een voorbeeld? OK, de petjes van Nike (met de goede lange klep, in de kleuren van dit moment) kosten hier niet ca. 25 euro maar 16 euro. Je vindt hier Nordic Walking pooles(stokken), de goede schouder- of heuptassen, een zeer uitgebreid assortiment sportschoenen (running en voetbal), zwemvliezen, zwembroeken en sportshirts van de grote merken, maar nogmaals vooral als het schoenen betreft, waarmee je echt hardloopt, voetbalt ed. moet je wel de juiste, bij jouw lichaam en loopstijl passende, schoen weten. Wij schieten de overdekte voedingsmarkt, Altea Mercat in en genieten van het ruime verse aanbod, vlees-, vis- en groene etenswaar.

Batik In & Out, AlteaNa de markt links af richting N332, die daar Calle Conde de Altea heet.
(Ga je hier niet links maar rechtsaf net even de Calle la Mar in, zit aan de linkerkant op nr. 23 de fraai gesorteerde mineralen winkel On the Rocks Altea. Als je tijd hebt, zeker even doen.)
Maar voor we Calle Conde bereiken, moet eerst Oosterse meubel- en accessoire-winkel Batic In & Out Living worden bezocht. Goed gemaakte, sfeervolle meubelen en Living accessoires. Daarna kun je even snel, of wat langer aan de overkant het schattige 8m2 binnengaan op het mooi opgeknapte pleintje Plaza Convent. De shopnaam slaat op het oppervlak van dit piepkleine winkeltje met 8m2 Alteaeen zeer verrassend mooi sierradenaanbod van hoge artistieke kwaliteit. Mooie waardevolle, door verschillende echte kunstenaars gemaakte sieraden, woon- en kledingaccessoires en een paar mooi gemaakte en aparte kledingstukken.

Dan linksaf, terug naar het begin van onze tocht dus over de Calle Conde de Altea, met als eerste stap in de mooi helder ingerichte winkel van Benetton om bijvoorbeeld de nichtjes en neefjes, op niveau, te verwennen met een trendy jurkje of T-shirt en daarna via de Kunst Galerie van Klaus Kramer Gallerymet heel mooi werk, eigentijdse sculpturen en Benetton Alteaschilderijen -hij noemt dat zelf terecht actuele kunst- met een prima kwaliteits/prijsverhouding, uitblazen en bijpraten over onze ontdekkingen op het terrasje van de coffee-food-boutique Bits and Bites op no. 23. Leuk (sfeer-inrichting en bijzondere collectie tijdschriften), goed (kwaliteitskoffee, prima bediening en kleine collectie dameskleding) en lekker (de eigen gebakken taarten en goed belegde broodjes)! Bits and Bites, Altea
Schuin tegen over ons de trendy speciaal zaak van Intimo Men met de meest snelle, grote, kleine en kleurige onderbroeken van het dorp, al zijn wij niet helemaal zeker van onze zaak, als wij even later Level Eleven Underwear passeren, die ons al jaren intrigeert als wij over de N332 de opwindende etalages passeren. Vermeld moet worden, dat en ook op dit swingende stukje N332 voor ons een geheel nieuwe wereld van razendsnelle en flitsende werphengels, stoere en geavanceerde duikerspakken, een grote variatie van zwemvliezen en ander onderwaterschoeisel openging bij Nordy Sport. En we genieten als liefhebbers van een strak gestreken boord en lekker zittend Camice Roma, Alteaoverhemd van de etalages van Camicie Roma met haar grote variatie van gekleurde en strak gesneden overhemden. Wij dompelen ons ook nog even in Arabische atmosfeer van Shahrazad op no. 40 met haar bijzondere handgemaakte tapijten, decoratieve en kleurige lampen en vragen ons af of er nog niet zo’n handig en fraai bijzettafeltje bij ons bij kan.

Op nummer 45 wordt de laatste hand gelegd aan een Outlet met de naam Primaras Marcus, die nogal wat bijzonders belooft met de aanprijzing, dat zeer binnenkort de topbrands Calvin Klein, Boss, Dolce-Gabana, Diesel en Emporio Armani voor iedereen daar verkrijgbaar zullen zijn. Voor iedereen lijkt ons wat veel, net als verkrijgbaar, maar we kijken er wel naar uit en brengen je van onze bevindingen op de hoogte.

Dyrberg/Kern SILOUETTES
Dyrberg/Kern SILOUETTES
BRON: Noticias Comunitat Valenciana

Aan de overkant probeert Dyrberg/Kern ons nog te verleiden met haar flonkerende sieraden etalage, maar wij hebben ons zelf nog een bezoek beloofd aan de scharrel-, op niveau, winkel waar een niet te beschrijven variatie van artistieke producten te koop is tegen een heel bijzonder prijzenaanbod. Een antieke glazen kop en schotels voor nog geen 6 euro en de sherryglaasjes van Oma bijna voor niets, maar ook een geweldig lekker damesjack voor ruim 400 euro. Je kunt je daar vergapen aan een bijzondere stoel of tafel, maar ook genieten van eigen gebakken taart en lekkere koffie of een goed glas wijn, terwijl je prettig onderuitzittend luistert naar swingende en zwoele lounge muziek. Uiteraard ook te koop. Lekker smaakvol scharrelen dus bij Planet Vintage op no. 53, die naar ons idee het winkelaanbod in Altea zeer verrijkt. Zij is dan ook het kwaliteitsslotje aan de ketting met nieuwe en wat oudere pareltjes, die het rondje funshopping in Altea voor ons compleet maken, waarna we tevreden huiswaarts keren nadat wij met een mooi glas wijn op het geweldige terras van La Terraza, Calle del Conde de Altea 66, onze aankopen nog even verlekkerd hebben bekeken.

0 reacties op “Rondje of Parcours-tje Goed en Lekker Funshoppen, deze keer in Altea”

  1. Leuk en informatief overzicht.
    Echter: de Toeristeninformatie zit niet meer bij het gemeentehuis, maar zit nu op de promenade. Weet geen nummer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *