Zeilen, jetskiën en wind- of kitesurfen

De wind staat bijna altijd goed aan de Costa Blanca en mede daardoor heeft zij een geweldige reputatie op vaar- en zeilgebied. En terecht, vinden wij. Prachtige en verrassende zeiltochten zijn hier gewoon. Een vaarbewijs is echter wel verplicht. Maar ook als je er geen hebt kun je in elk van de vele goede jachthavens, vanaf het strand (wind/kitesurfen!) maar vooral ook op het water, allerlei bedrijven vinden die boten verhuren met en zonder (gediplomeerde) bemanning.

En als je in de plaatselijke media berichten tegenkomt over de jaarlijks te houden Amerika Cup, waar de absolute wereld zeiltop tegen elkaar strijd vanuit Valencia, meng je dan een dagje onder de vips van´s werelds beste professionele zeilers en hun zeer geavanceerde schepen. Met aan boord de laatste neusjes van de zalm op navigatie en complete vaargebied ben je dan weer helemaal bij.

Eén reactie op “Zeilen, jetskiën en wind- of kitesurfen”

  1. Ik heb een zeilboot van 7.55 meter met binnenboord van 17 pk gekocht in Spanje en vaart onder de Spaanse vlag. Ik heb het schip gekocht en de registratie niet veranderd dus blijft Spaans.
    Van 1978 tot en met 1986 heb ik lange omvaart gedaan maar mijn zeemansboek in het Nederlands telt niet meer ondertussen denk ik ( was toen eerste stuurman ) Spijtig nemen ze dit niet aan hier denk ik en trouwens het originele ben ik kwijt sedert enkele jaren. Hoe kan ik op enig manier aan een vaarvergunning geraken daar ik dit louter doe als pleziervaart tegen de kust lijn en zeker niet uitvaar naar meer dan 5 mijl. Ik spreek de Spaanse taal niet ben wel hier resident en woon hier definitief in Torrevieja waar ook mijn boot ligt in Port Deportiva Internacional. Kunnen jullie mij de juiste weg geven aub.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *